Deseto kolo Prve ženske odbojkaške lige FBiH – Poraz naših odbojkašica.

Proteklog vikenda odigrano je posljednje, 10. kolo Prve ženske odbojkaške lige F BiH (Grupa A 1), u kojoj se takmiči naš Ženski odbojkaški klub Tešanj.

Naše odbojkašice su u okviru ovog kola, u subotu, 17.03.2018. godine, poražene na gostovanju u Odžaku, rezultatom 3:1 (po setovima 21:25, 25:19, 25:21 i 25:17).

Ekipa domaćina ŽOK “Napredak” Odžak, pobijedila je u jednoj korektnoj utakmici, te potvrdila svoj nastavak kvalifikacija za ulazak u viši rang takmičenja.

Unatoč porazu, ova utakmica je možda i najkvalitetnije  izdanje naše ekipe u ovom dijelu takmičenja, jer su djevojke odigrale na jednom vrlo visokom nivou, te je za očekivati mnogo bolje rezultate, ukoliko ekipa ostane u ovom sastavu.

Prijatno iznenađenje na utakmici bila je i najmlađa članica postave i tehničar u ekipi Elma Begunić, koja je odigrala svoju najbolju utakmicu do sada.

Bilo je ovo ujedno i posljednje kolo takmičenja, nakon kojeg je naša ekipa zauzelo 4. mjesto na tabeli. Slijedi pauza sa ovu seniorsku ekipu, dok će u narednom periodu ŽOK Tešanj nastaviti sa takmičenjem u okviru Lige mladih odbojkašica, koja počinje polovinom aprila u u kojoj će nastupati omladinske selekcije ovog kluba.

 

Loading