Još jedan uspješno organizovan BALKAN OPEN.

Proteklog vikenda je u sportskoj dvorani JU “Sportsko-rekreacioni centar” Tešanj uspješno održan još jedan, deseti po redu, “BALKAN OPEN”, internacionalni kickboxing kup, u organizaciji Centra borilačkih sportova Tešanj.

BALKAN OPEN je internacionalni kickboxing kup koji se nalazi na WAKO i WAKOEUROPE kalendarima takmičenja a ove godine na istom je učestvovalo 707 boraca iz 15 država i 96 klubova.

Samo takmičenje je održano na 2 ringa i tatamija i proteklo je u izuzetnoj sportskoj atmosferi. Visok nivo organizacije ovog turnira doprinosi da on, iz godine u godinu, bude sve bolji, na svim nivoima. I ženski i muški kickboxeri pokazali su visoku kvalitetu u svojim nastupima i predstavili svu ljepotu sporta velikom broju  gledalaca.

Brojni zvaničnici su prisustvovali turniru: Vladimir Sitar predsjednik WAKO Balkan Kickboxing Union, Romeo Deša, savjetnik predsjednika IF WAKO-a,  Srđan Bugarčić, glavni tajnik WAKO Europe, Dejan Mitrovski, Kickboxing savez Makedonije, Tomislav Bilandžić,  Kickboxing savez Hrvatske, Dragutin Papović, Kickboxing savez BiH, Ministar privrede ZDK, Općinski načelnik sa suradnicima…

Na turniru su učestvovali takmičari iz 15 država: iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Bugarske, Moldavije, Makedonije, Crne Gore, Danske, Grčke, Izraela, Poljske i BiH). Najbolji tim u ring disciplinama bio je tim Kickboxing saveza Makedonije, dok je u tatami disciplinama najbolji “Masaru Team” iz Bugarske.

Suci su takođe bili na visini zadatka i odradili ga vrlo profesionalno.

Službene rezultate “BALKAN OPEN 2018” možete pogledati na www.balkanopentesanj.com

Loading