Sportski savez općine Tešanj održao sastanak sa sportskim novinarima

Na prijedlog predsjednika Sportskog Saveza Općine Tešanj, Besima Sejdića, održan je sastanak Saveza sa sportskim novinarima Tešnja. Razlog sastanka bila je želja predsjednika Sejdića, da prisutne upozna sa idejom zaživljavanja web stranice Saveza, a u cilju šireg informisanja javnosti o sportskim dešavanjima na općini, prije svega aktivnostima rada i takmičenja klubova. Izrada webstranice povjerena je iskusnom uredniku portala Stranica grada – TESANJ.NET, Nedimu Eminagiću, dok bi tehnički dio uređivao i pripremao generalni sekretar saveza Mirsad Srkalović.

Današnja sjednica, trebala ja tek da pokaže na kakvu saradnju mogu računati Sportski savez i novinari.Kolega Fejzić (Smart TV i Avazov Sport) je rekao da mi profesionalni novinari jednostavno nemamo vremena da pored silnih obaveza u vlastitim kućama, radimo besplatne priloge za Savez ali da ostavljamo mogućnost savezu da se služi našim izvještajima u svrhu preuzimanja informacija za svoju stranicu.

Ono oko čega se mogu složiti profesionalni novinari je da jednom mjesečno ili po potrebi naprave neku kolumnu, interviju ili predstavljanje značajnih ličnosti kroz istorju tešanjskog sporta, što je na kraju i prihvaćeno.

Sugerisano je Savezu da pokuša iznaći načina i za povremeno angažovanje Kenana Ćuste, sekretara RK Bosna TS na uređivanju stranice sa ostalima, te da svoje iskustvo može pretočiti i u korisne tekstove za Stranicu SS. Takođe je dogovoren kvalitetniji protok informacija takmičarskog karaktera ekipa sa našeg područja koje se takmiče u raznim sportovima a što je od obostrane koristi.

Nakon sjednice sa novinarima predsjednik Sejdić je najavio sličnu sjednicu i sa predstavnicima Sportskih klubova općine Tešanj, na sličnu temu.

Senad Durkalić

Loading