Radioamatersko ARG takmičenje “TESLIĆ OPEN 2017”

U nedjelju, 23.07.2017.g. u Kamenici kod Teslića je održano takmičenje u ARG “TESLIĆ OPEN 2017” u organizaciji RK “Kamenica” na kojem je učestvovalo 14 klubova iz BiH, Srbije i Slovenije a na kojem je učešće uzeo i naš Radio Klub “Pousorje” sa 11 takmičara.

U veoma teškim uslovima i jakoj konkurenciji, zbog velike vrućine i relativno teške staze, naši takmičari su ipak pokazali veoma visok novo spremnosti te na kraju osvojili 4. mjesto u ukupnom plasmanu među klubovima, među njih 14.

Pojedinačno, najuspješnija je bila Lejla N. Himzić koja je pomela svoje vršanjakinje u kategoriji Ž15 i najbrže stigla na cilj nakon uhvaćene tri lisice i time osvojila 1. mjesto.

Ednan Agić je, u vrlo teškoj kategoriji M19, osvojio treće mjesto a treće mjesto u kategoriji M60 je uzeo i Saša Lisul, koji je na ceremoniji dodjele priznanja vjerovatno pobrao i najveći aplauz.

Treba napomenuti i da su ostali takmičari imali vrlo jaku konkurenciju ali su svi uspješno stigli na cilj i osvojili:
Lejla E. Himzić 8. mjesto, Medina Alić 6. mjesto, Majid Himzić 6. mjesto, Alem Pašić 10. mjesto, Demir Zaimović 16. mjesto, Amar Jusufović 13. mjesto, Mirza Kurdić 14. mjesto, Kemal Trbaković 9. mjesto.

Za pomoć takmičarima, iako sam nije učestvovao, posebnu diplomu je dobio Emrah Davarović za kojeg se nadam da će u narednim godinama biti veoma uspješan takmičar.

Bila mi je čast biti vođa ovako dobre i posvećene ekipe koja se nije plašila uhvatiti u koštac sa mnogo iskusnijim ekipama i svim svojim takmičarima od srca čestitam.

Treba napomenuti da je ovo takmičenje, koje je organizovao RK “Kamenica” a koji su bili izvrsni domaćini iako im je ovo prvo takmičenje ovog tipa, organizacijski pomogao i RK “Stari grad” Doboj te RK “Pousorje” a pokrovitelji takmičenja su bili BH TELECOM, načelnik opštine Teslić dr Milan Miličević, te Općina Tešanj.

Loading