Najava Lige mladih ZDK za košarkaše (sedmo kolo) i košarkašice (četvrto kolo).

Vikend pred nama donosi 7. odnosno 4. kolo takmičenja u okviru košarkaške Lige mladih Zeničko-dobojskog kantona, u kojoj se takmiče muške i ženske omladinske selekcije naših klubova, Košarkaškog kluba “Gradina” Tešanj i Ženskog košarkaškog kluba Tešanj.

Budući da se u ovoj ligi određene ekipe takmiče sa različitim brojem selekcija, tako je i raspored utakmica kombinovan pa ekipe koje imaju sve selekcije u jednom kolu mogu imati različite rasporede po selekcijama.

Pionirke “Gradine” će u nedjelju, 16.12.2018. godine, na gostovanje u Zenicu, gdje će odigrati utakmicu 4. kola sa ekipom KK “Kengur” iz Zenice.

Pioniri i kadeti “Gradine” će, u okviru 7. kola, na svom terenu, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj odmjeriti snage sa odgovarajućim selekcijama KK “Visoko”. Ove utakmice se igraju u subotu, 15.12.2018. godine, sa početkom u 10:00 sati (pioniri) i u 11:30 sati (kadeti). Selekcija pretpionira je u ovom kolu slobodna.

Kadeti i juniori KK Tešanj u sedmom kolu su na gostovanju u Zenici, gdje će igrati utakmice sa selekcijama OKK “Čelik” Zenica. Ove utakmice su na programu u subotu, 15.12.2018. godine, u sportskoj dvorani “Bilmišće” u Zenici, sa početkom u 14:00 sati (kadeti) i u 15:30 sati (juniori).

Pionirke ŽKK Tešanj će (u okviru 4. kola) takođe na gostovanje u Zenicu, kod ekipe KK “Jumper” iz Zenice, ova utakmica se igra u “Areni” Zenica, sa početkom u 14:00 sati. Selekcija kadetkinja je u ovom kolu slobodna. 

Sretno!

Loading