USR “Blinker” Kalošević – Ekološka akcija “Očistimo rijeku Usoru”.

Udruženje sportskih ribolovaca “Blinker” Kalošević-Tešanj, povodom obilježavanja 22. marta – Svjetskog dana voda, organizuje ekološku akciju pod nazivom “Očistimo rijeku Usoru”.

Akcija će se održati u subotu, 23.03.2019. godine, sa početkom u 09:00 sati, a zborno mjesto je plato ispred Osnovne škole “Abdulvehab Ilhamija” u Kaloševiću.

Udruženje sportskih ribolovaca „Blinker“ Kalošević-Tešanj već devetnaest godina djeluje na području naše općine, a ono po čemu je ovo Udruženje prepoznatljivo, pored sportskog i rekreativnog ribolova, jeste višegodišnja i uporna borba na zaštiti čovjekove okoline, a prvenstveno na uređenju korita i obale rijeke Usore kao i sportsko turističkog izletišta kod Jezera Mrkotić.

Udruženje tradicionalno, već 19 godina, obilježava 22. mart Svjetski dan voda, a tako je planirano i ove godine. Planirano da se učesnici akcije okupe u 09:00 sati na zbornom mjestu, odakle će se u radnim grupama uputiti prema lokacijama na rijeci Usori i Jezeru Mrkotić. Za sve učesnike akcije obezbjeđena je hrana i osvježenje, kao i vreće za smeće.

DOBRO DOŠLI!

Loading