RK “Lokomotiva” Brčko pobjednik 12. memorijala “Fuad Prnjavorac – Fudo”.

U subotu, 31.08.2019. godine, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj, u organizaciji Rukometnog kluba “Bosna TS” iz Tešnja, održan je 12. Memorijalni međunarodni rukometni turnir “Fuad Prnjavorac – Fudo”.

Ovogodišnji učesnici bili su, pored domaćina RK “Bosna TS”, još i RK “Ub” iz Uba (R. Srbija), RK “Lokomotiva” iz Brčkog te RK “Krajina” iz Cazina.

Pobjednik turnira, koji je i ove godine bio organizovan na najvišem nivou, je mlada ekipa RK “Lokomotiva” Brčko, koja je u finalnoj utakmici savladala domaću ekipu RK “Bosna TS” Tešanj. Treće mjesto osvojili su gosti iz Uba, Republika Srbija, koji su bili bolji od ekipe RK “Krajina” iz Cazina.

Najbolji strijelac turnira je Kuzmić Dražen iz ekipe domaćina, sa postignutih 19 golova u dvije utakmice. Golman turnira je Dejan Rikanović iz ekipe “Lokomotive”, dok je za igrača turnira proglašen mladi i perspektivni igrač RK ” UB” Luka Mandić.

Priznanje za  fair-play dobila je ekipa RK ” Krajina” Cazin, a na visini zadatka bili su sudijski parovi Mujkanović-Sofrić, te Radulović-Gajić, kao i delegat Mevludin Šabić.

Loading