Počele pripreme za izbor sportiste ZDK 2019.

NIPD “Naša riječ” Zenica i Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona, suorganizatori  manifestacije izbora „Sportiste Zeničko-dobojskog kantona 2019“, pozivaju sportske klubove, kolektive, udruženja i pojedince da kandiduju najbolje iz svojih redova.

Prijedlozi za najbolje sportiste i klubove u Zeničko-dobojskom kantonu se već mogu dostaviti, a aplikacije možete preuzeti na web stranici Naše riječi, ili se javiti na mail: nasarijec.ze@gmail.com, za dostavljanje aplikacija.

Biraće se najbolji senior i seniorka, najbolji junior i juniorka, najbolji seniorski i juniorski sportski klub, sportski trener, sportski radnik, sportski događaj godine, sportske nade, najbolji sportisti, treneri, klubovi i sportski radnici u sportu za lica sa invaliditetom, a bit će dodijeljena i specijalna priznanja za razvoj sporta, razvoj školskog sporta, nagrada za životno djelo…

Organizatori su počeli sa aktivnostima oko pripreme ovogodišnjeg izbora najboljih sportista, a Manifestacija će, tradicionalno, biti praćena i izdavanjem specijalnog izdanja  „ZE-DO sport“, u kojem će biti predstavljeni svi dobitnici priznanja.

Ovom prilikom, još jednom upućujemo poziv svim pojedincima, sportskim općinskim savezima, klubovima i udruženjima da dostave svoje prijedloge, te svima koji žele da pomognu organizaciju manifestacije da se uključe sa sponzorstvom. Generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor: nasarijec.ba

Loading