Odigrano 7. kolo Lige mladih ZDK za košarkašice.

Proteklog vikenda odigrano je 7. kolo Lige mladih ZDK za košarkašice, u kojoj se takmiče naše ekipe iz Ženskog košarkaškog kluba Tešanj i Sportsko-edukativnog centra “Košarka plus-Basket plus” Tešanj.

Naše ekipe su bile domaćini u ovom kolu. U subotu, 15.02.2020. godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” u Tešnju, Ženski košarkaški klub Tešanj odmjerio je snage sa odgovarajućim selekcijama KK “Jumper” iz Zenice. Rezultati:

  • PIONIRKE:   ŽKK Tešanj – KK Jumper 62:32,
  • KADETKINJE:   ŽKK Tešanj – KK Jumper 17:68.

Pionirke su ovom pobjedom potvrdile primat u svojoj kategoriji gdje zauzimaju prvo mjesto sa 4 pobjede, bez poraza.

Kadetkinje Sportsko-edukativnog centra “Košarka plus-Basket plus” Tešanj su odigrale utakmicu protiv ekipe KK “Orlovik” iz Žepča, koju su savladale rezultatom 63:25, te takođe ovom pobjedom zadržale vodeću poziciju na tabeli.

Budući da su u ovom kolu pionirke SEC “Basket plus” bile slobodne, odigrana je prijateljska utakmica u kojoj je kombinovana selekcija pionirki i mini basketa ugostila Školu košarke ŽKK “Čelik” iz Zenice. U prelijepoj atmosferi i uz obostrano navijanje gdje je rezultat svakako bio u drugom planu, zajedno su postignuta čak 114 poena (69:45).

 

Loading