U baražu protiv Irske!

Nogometna reprezentacija BiH će u baražu za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj igrati protiv selekcije Republike Irske, tako je odlučeno jučer u Nyonu, na izvlačenju parova.

U prvoj utakmici BiH je domaćin  na “Bilinom polju” u Zenici.

U ostalim utakmicama baraža sastaju se: Ukrajina-Slovenija, Švedska-Danska te Norveška-Mađarska.

baraz

Edin Džeko: “Očekuju nas dvije izuzetno teške utakmice protiv Irske, koju jako cijenimo. Do posljednjeg kola borili su se za odlazak na Euro i činjenica da nisu izgubili u dvije utakmice protiv Njemačke dovoljno govori o njihovoj snazi. Ipak, vjerujem da će stručni štab reprezentacije, baš kao i do sada, analizirati njihove dobre i loše strane i da će nas pripremiti na ono što nas očekuje. Lično, poznajem većinu igrača Irske iz Premiershipa, ali isto tako vjerujem da i oni poznaju nas.
Nećemo ništa prepustiti slučaju i spremit ćemo se za ono što nas očekuje, a bitno je da u obje utakmice uđemo, ne sa 100 posto, već 200 posto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo i proći dalje. Naravno, dobro bi bilo kada bismo u prvom meču u Zenici postigli dobar rezultat uoči revanša.
Stigli smo na korak do plasmana na Euro i bilo koju ekipu da smo izvukli, očekivale bi nas dvije teške utakmice. Svaka ekipa je dobra na svoj način, ali kao i mnogo puta do sada, sve će na kraju zavisiti od nas samih.”

 

Loading