Druga liga FBiH – grupa CENTAR: Početak takmičenja 12./13.03.2016.godine.

Takmičenje u okviru Druge lige Federacije BiH – grupa Centar počinje 12. i 13. marta. Sve su prilike da će se u ovoj ligi voditi žestoka i neizvjesna borba do poslednjeg kola. Zasada, najveće šanse ima trenutno prvoplasirana ekipa FK “Radnik” iz Hadžića. Sa po pet bodova zaostatka na drugom i trećem mjestu se nalaze ekipe “Bosna Sema” i naš NK “TOŠK” iz Tešnja, “Natron” iz Maglaja ima šest bodova zaostatka, dok su naš FK “Borac” Jelah  i  NK “Žepče” na sedam bodova zaostatka.

FK “Radnik” najavljuje borbu za baraž u Prvu ligu, ali i ekipa “Bosna Sema” se pojačala igračkim kadrom i jedan je od ozbiljnih pretendenata za prvu poziciju.

Naš NK “TOŠK” je u zimskoj pauzi izvršio kopletnu zamjenu i rukovodstva i stručnog štaba, kormilo su preuzeli mladi i vrlo ambiciozni ljudi koji najavljuju korjenite promjene i ističu glavni cilj: Prva liga. Vrijeme će pokazati kako će se nositi sa svim problemima i izazovima koje nosi ligaško takmičenje.

Naš FK “Borac” iz Jelaha je u svoje redove doveo veliki broj mladih igrača iz omladinskih selekcija koji bi svoj kvalitet trebali pokazati tek za godinu-dvije.

Nezvanična informacija je i da ekipa “Rudara” iz Breze neće nastaviti takmičenje u Drugoj ligi Centar, mada istini za volju “Rudar” nije ni trebalo početi takmičenje u ovoj ligi, ali o tome ćemo znati više kada počne nastavak takmičenja.

Našim ekipama želimo puno sreće i uspjeha u nastavku sezone, da najbolja i nakvalitetnija ekipa osvoji prvo mjesto u ligi te kroz baraž potvrdi ulazak u Prvu ligu.

Loading