RK “Bosna TS” – RK “Rudar” Banovići: Utakmica nije odigrana!

U subotu, 19.03.2016. godine trebala se odigrati utakmica 10. kola Prve rukometne lige FBiH – grupa “Sjever”, između domaćina RK “Bosna TS” i ekipe “Rudara” iz Banovića.

Kako smo obaviješteni, ista nije odigrana jer gostujuća ekipa nije došla na utakmicu i istupila je iz daljnjeg takmičenja usljed nedostatka financijskih sredstava, kao i zbog manjka igračkog kadra.

Svjedoci smo sve više ovakvih pojava, u rukometu, nogometu, košarci, kao i u ostalim sportovima gdje klubovi zbog prevelikih obaveza, prvenstveno prema svojim granskim savezima, troškova kotizacija i članarina te nedostatka razumijevanja od strane istih, kao i zbog ostalih troškova, jednostavno odstupaju od daljnjeg takmičenja.

Iskreno se nadamo da ovo neće postati masovna pojava te ujedno apelujemo na granske saveze da smanje pritiske na klubove, smanje iznose kotizacija za takmičenja i članarine kao i ostale troškove jer trebaju imati na umu da Savezi postoje kako bi bili na usluzi klubovima i radi organizacije takmičenja a ne da bi bili svrha sami sebi i da se takmičenja održavaju radi njih.

Loading