Skupština Sportskog saveza ZDK.

Jučer (četvrtak, 05.05.2016.godine) je u Zenici, u prostorijama Press centra Kamberovića polje, sa početkom u 10:00 sati,  održana Izvještajno-izborna sjednica Skupštine Sportskog saveza Zeničko–dobojskog kantona.

Na sjednici je, u okviru prve tačke Dnevnog reda,  usvojen Izvještaj o radu Sportskog saveza ZDK za mandatni period 2012.-2016.,  sa generalnom konstatacijom da Sportski savez ZDK nije u potpunosti izvršio planirane zadatke i ciljeve.

U okviru Druge tačke, izvršeno je razrješenje dosadašnjih članova uprave Saveza te izbor novih. Za novog predsjednika SS ZDK izabran je  Jure Rašić iz Žepča, dok je za zamjenika predsjednika izabran Semir Hamzić iz Zenice.  Tri novoizabrana potpredsjednika su: Asmir Mujanović (Zavidovići), Izudin Husanović  (Maglaj) i Munever Zahirović (Visoko). Delegati su ovlastili novoizabrano rukovodstvo da na prvoj sjednici Predsjedništva imenuju i preostale članove Predsjedništva te koordinatore SS ZDK.

Delegati su takođe, u okviru Treće tačke Dnevnog reda,  ovlastili Predsjedništvo da formira radnu grupu za pripremu izrade stepena implementacije Akcionog plana Strategije o razvoju sporta u ZDK za period 2013. – 2017. godina.

Loading