XXX kolo Druge nogometne lige – grupa “Centar” donosi nam veliki derbi: TOŠK – BORAC.

Poslednje, 30. kolo Druge lige FBiH – grupa “Centar” u sezoni 2015/2016. donosi nam veliki derbi između “TOŠK”-a i “Borca”, ekipa iz Tešnja i Jelaha. Jelašani su već osigurali drugo mjesto na tabeli, dok Tešnjaci trenutno zauzimaju četvrtu poziciju. Bodovi ni jednima ni drugima ne znače puno, ali igračima i navijačima oba kluba ne treba dodatni motiv jer svaka utakmica ove dvije ekipe uvijek ima imperativ pobjede. Ovaj derbi je svakako jedan od najvećih lokalnih derbija u BiH, a ono što ga krasi i po čemu se on razlikuje od većine ostalih je to što se on, iako uvijek prepun elektriciteta, uvijek i završava fer i sportski, uz maksimalno uvažavanje protivnika, kako od strane igrača tako i od navijača obje ekipe, po čemu sigurni može da služi kao školski primjer dobre prakse. Utakmica se igra u subotu, 04.06.2016.godine, na Stadionu “Luke” u Tešnju, sa početkom u 17:30 sati.

U sjeni ovog derbija svakako će ostati i drugi derbi, između ekipa NK “Pobjeda” i NK “Usora”, koje dijele stadion na Tešanjci, a u ovom kolu oficijelni domaćin je naša “Pobjeda”.

Ostali parovi 30. kola: ŽUPČA: Mladost – FAMOS, HADŽIĆI: Radnik – Rudar Zenica, VITKOVIĆI: Azot – Žepče, ILIJAŠ: Ilijaš  – Natron Maglaj. Ekipe NK “Krivaja” Zavidovići i FK “Bosna Sema” Sarajevo su slobodne.

 

Loading