Kadetskoj reprezentaciji BiH deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH osvojila je deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Španiji. Izabranici Josipa Pandže su u borbi za deveto mjesto pobijedili Kinu rezultatom 88:84. Džanan Musa je ponovo predvodio našu selekciju i meč završio sa 33 poea uz devet skokova, dok je Sani Čampara je dodao 19 poena.
Nakon grupne faze te poraza od Australije u osmini finala, naši momci su pobijedili selekcije Tajvana i Dominikanske Republike, te preko Kine došli do devetog mjesta.
Iako se Svjetsko prvenstvo završava sutra, možemo sa sigurnošću kazati da je Džananu Musi pripala titula najboljeg strijeca. Musa je u sedam utakmica ubacio 238 poena, što je 34 u prosjeku po utakmici. Naš sjajni košarkaš je također srušio svjetski rekord po broju poena u jednom meču. On je protiv Tajvana ubacio 50 poena, čime je postavio novi svjetski rekord.
Još jedan svetski rekord postavio je naš mladi košarkaš Aljoša Janković, koji je protiv Dominikanske Republike ostvario “triple-double” učinak, koji niko nikada prije nije ostvario na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Janković je imao skor od 15 poena, 18 skokova i 10 asistencija.
Čestitamo našim mladim košarkašima, pred kojima je sigurno sjajna budućnost.

Loading