Sjajno raspoloženje naših olimpijaca u Brazilu!

Članovi olimpijskog tima Bosne i Hercegovine su se javili iz Rio de Janeira u Brazilu, gdje večeras počinju 31. ljetne Olimpijske igre.

U 01:00 sat poslije ponoći počinje ceremonija otvaranja i svečani defile svih zamalja čiji će učesnici nastupati na Olimpijadi, koja će trajati od 5. do 21. avgusta.

Naša zemlja će u Brazilu imati rekordnih 11 takmičara: Tatjana Đekanović, Amina Kajtaz, Mihajlo Čeprkalo, Larisa Cerić, Amel Tuka, Damir Džumhur, Mirza Bašić, Hamza Alić, Mesud Pezer, Kemal Mešić i Lucia Kimani.

Olimpijac od kojeg naša javnost najviše očekuje je trkač na 800 metara Amel Tuka. On je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu i skrenuo pažnju na sebe. Naravno, očekujemo dobre rezultate i od naših atletičara, bacača kugle, džudistkinje Larise Cerić, tenisera Džumhura kao i svih ostalih.

U našem malom bh. taboru vlada sjajna atmosfera, svi su zdravi i spremni. Šef misije BiH u Rio de Janeiru Said Fazlagić je istakao da u Brazilu naš tim nailazi na male probleme, ali da se jasno vide trud organizatora te činjenica da su uložena ogromna sredstva u jedan ovakav događaj.

Izvor: Sportzdk.ba

Loading