Amel Tuka danas u 15:10 sati nastupa u prvoj kvalifikacionoj utrci.

Naš najbolji sportista i bronzani sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu danas u 15.10 sati po našem vremenu trčat će u prvoj kvalifikacionoj grupi na 800 metara.

Zajedno sa našim šampionom u grupi će biti Boris Berian (SAD), Kleberson Davide (Brazil), Ayanleh Souleiman (Djibuti), Antoine Gakeme (Burundi), Musa Hajdari (Kosovo), Abrahan Kipchirhic Rotich (Bahrein) i Amelov klupski kolega Slovenac Žan Rudolf.

Osjećam se dobro, naporno sam trenirao za ove Olimpijske igre, odradio sam sve što je trener zahtijevao od mene. Sada samo uz Božiju pomoć! Iskreno, doza treme postoji, ali to je normalno, ali pored toga opušten sam. Želim da uživam u svojim prvim Olimpijskim igrama, trčim za svoju dušu i svoju zemlju – poručio je Tuka preko svoje Facebook grupe, dodavši:

Grupa je jaka, bit će teško proći u sljedeći krug, ali to i jeste najteži put. Put do finala. Moram biti jako oprezan u prvoj trci!

Rotich i Rudolf bit će glavni rivali našem atletičaru u borbi za plasman u polufinale, u koje će se plasirati po tri prvoplsirana iz svake od sedam kvalifikacionih grupa, te trojica atletičara s najboljim vremenom.

Tuka je poslao poruku i navijačima koji će sutra na razne načine pratiti nastup našeg najboljeg sportiste.

Hvala svima na podršci koju pružate meni i ostalim bh. sportistima. Uživajte u našim nastupima i navijajte. I bez obzira koje rezultate postizali, dajte nam podršku, jer nam je to od vas najpotrebnije. Mi volimo svim srcem svoju Bosnu i Hercegovinu – napisao je Tuka.

Ostaje nam da našem šampionu poželimo mnogo sreće. Amele, svi smo uz tebe!

Izvor: Sportzdk.ba

Loading