Streetball Challenge Jelah 2016.

Proteklog vikenda je na Jelahu uspješno održan “Streetball ART Fest”, na kojem smo mogli vidjeti mnogo različitih kulturnih i sportskih sadržaja, o kojima smo već pisali. U okviru ovog događaja, u nedjelju, 14.08.2016.godine, održano je i košarkaško takmičenje – ulični basket “Streetball Challenge”,  na poligonu Osnovne škole “1. Mart”  Jelah.

Turniru je prethodila plesno-košarkaška radionica, koju su vodili treneri Plesnog klub WIN Tešanj. Učešće je uzelo 14 dječaka a treneri su se potrudili da igraonica bude edukativna ali i zabavna. Nakon ove, Ženski košarkaški klub Tešanj održao je radionicu za djevojčice, gdje su članice kluba demonstrirale vještine i trenažni proces.

Potom je uslijedio muški dio “Streetball” turnira. Učešće su uzele ekipe iz Jelaha, Tešnja, Teslića, Puračića i Zenice. Najbolja ekipa je Caffe bar “Urban” Teslić, koja je u finalu savladala ekipu “Speed” iz Tešnja rezultatom 19:17. U utakmici za treće mjesto ekipa “Euro-copy” iz Zenice  savladala je  “JOM” iz Jelaha rezultatom 21:13.

U ženskom dijelu turnira najbolja je bila ekipa “NO Name” iz Tešnja, dok je drugoplasirana bila ekipa “Noblice”, takođe iz Tešnja.

U šutiranju trojki, sa 4 pogođene trice, pobjedu je odnio Mevludin Bešo, dok je u zakucavanjima drugu godinu zaredom najbolji Alenko Zukanović. Najkorisniji igrač (MVP) turnira je Edin Demirović iz pobjedničke ekipe Caffe bar “Urban” Teslić.

U nastavku nekoliko fotografija:

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Loading