TOŠK pobjedom protiv Krivaje započeo sezonu.

Proteklog vikenda počelo je takmičenje u 2. ligi FBiH – grupa “Centar”, u okviru kojeg je naš “TOŠK” potpuno zasluženo slavio protiv gostiju iz Zavidovića, rezultat je glasio 2:0 a u nastavku kompletan izvještaj sa utakmice, koji je pripremio naš Senad Durkalić:

Na otvaranju sezone pred svojim gledaocima, TOŠK je zasluženo slavio rezultatom 2:0. Propustio je domaćin još nekoliko prilika a gosti su imali samo jednu nakon kornera u 82. minutu. Suljić je sa 11 metara doveo domaćina u vođstvo u 27. minutu a na 2:0 je povećao Skulić, nakon lijepe i precizne akcije, kada je zaobišao solidnog golmana Krivaje i potvrdio pobjedu.

Jednom riječju, svi gledaoci koji su juče došli na “Luke” uživali su u dobroj fudbalskoj predstavi. Domaćin bolji i zasluženo slavio ali su i gosti propustili priliku makar da ublaže poraz. I sudjenje je bilo izvrsno a ono što posebno raduje je i novi izgled stadiona. Lijep, do sada nevidjen dekor i dotjeran reklamni prostor, čiste tribine, nesmetan rad za snimatelje i ljubazni redari dio su ukupne novine na “Lukama”.  Iz kluba su gledaoce, sa plaćenim ulaznicama, častili rasporedom ovogodišnjeg prvenstva, kao i drugim informacijama.

Na službenoj stranici,već po izlasku na teren, objavljeni su sastavi sa grafičkim prikazom. Izdat je i zvanični broj prodatih ulaznica: 248, sa prihodom od 744 KM. Prikazani su i troškovi službenih lica 637,16 KM. Transparentno, nema prigovora. Tako se radi u klubovima, javno, transparentno, pošteno. Privući će to još više gledalaca, prijatelja kluba, koji žele pomoći u rješavanju nedostataka infrastrukture. Razmišlja se o pomoćnom terenu, semaforu iza jednog gola, koji bi izgradio jedan od sponzora, sa svojom reklamom. Želja je i natkriti najveću tribinu, radi komfora i zaštite gledalaca.

TOŠK vraća povjerenje navijača i grada, navijači će uzvratiti. U jučerašnjoj utakmici, po ocjenama kolega novinara, navijača i uprave kluba, igrač utakmice bio je Skulić. Izborio je 11 metara i bio strijelac što ga je promovisalo u igrača utakmice. Prvo kolo je bilo uspješno ali u TOŠK-u već razmišljaju o drugom kolu, Usori, te i narednim utakmicama. Prilog ovoj lijepoj sportskoj priči je i Senadova foto galerija: 

8 10 121311 14 15 16 17 18 19

675

Loading