Turnir u stonom tenisu za veterane – rekreativce „TEŠANJ OPEN 2016“

Sportski savez općine Tešanj u saradnji sa Javnom ustanovom „Sportsko rekreacioni centar“ Tešanj i pokroviteljstvom Općine Tešanj organizuje Turnir u stonom tenisu za veterane i rekreativce „TEŠANJ OPEN 2016“,  koji će se održati u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj.

Turnir je zakazan za dan 18.09.2016. godine (nedjelja), sa početkom u 10,00 sati.

PROPOZICIJE TURNIRA:

  1. Organizator: Sportski savez općine Tešanj u saradnji sa Općinom Tešanj i JU „SRC“ Tešanj.
  2. Predsjednik organizacionog odbora: Besim Sejdić.
  3. Pokroviteljstvo: Općina Tešanj i Javna ustanova „Sportsko-rekreacioni centar“ Tešanj.
  4. Mjesto i vrijeme održavanja turnira:  JU Sportsko rekreacioni-centar Tešanj (sportska dvorana kod srednje škole) u Tešnju.  http://dvorana-tesanj.com/  Turnir zvanično počinje u nedelju, 18.09.2016.godine u 10,00 sati.
  1. Turnir se igra u slijedećim kategorijama:

– Kategorija do 39 godina, muškarci, pojedinačno i u parovima,

– Kategorija do 49 godina, muškarci, pojedinačno i u parovima,

– Kategorija do 59 godina, muškarci, pojedinačno i u parovima,

– Kategorija preko 59 godina, muškarci, pojedinačno i u parovima,

– Apsolutna kategorija za žene, pojedinačno i u parovima,

Prijavljeni učesnici bit će raspoređeni u grupe po 3, 4 i 5 igrača, zavisno od prijava, a igrat će u grupama svako sa svakim u tri dobivena seta. Prvoplasirani i drugoplasirani igrači nastavljaju takmičenje K.O. sistemom određenim šemama do konačne pobjede.

  1. Žrijeb: Žrijebanje će se obaviti prije samog početka turnira.
  2. Turnir se igra po pravilima ITTF-a.
  3. Turnir se igra sa plastičnim lopticama Yola sa tri zvjezdice, na osam stolova.
  4. Prijave se šalju isključivo na slijedeću email adresu: sportskisaveztesanj@hotmail.com, Telefon: 061/250-234 i 064/418-36-50
  5. Rok za prijave: Prijave se mogu vršiti sve do zvaničnog početka turnira tj. do 18.09.2016 godine u 10,00 sati.
  6. Pravo nastupa: Pravo nastupa imaju svi zainteresovani takmičari iz BiH i drugih država, koji se uredno i na vrijeme prijave kod organizatora uz uslov da prihvaćaju propozicije i uplate kotizaciju.
  7. Kotizacija: Kotizacija za sve prijavljene takmičare iznosi 20,00 KM po igraču i uplaćuje se organizatoru prije početka turnira, na licu mjesta.
  8. Nagrade: Organizator će dodijeliti pehare, medalje i diplome svim učesnicima turnira koji se plasiraju od prvog do trećeg mjesta. Za treće mjesto se neće razigravati, dodijelit će se nagrade za dva treća mjesta. Dodjela nagrada će se izvršiti na kraju turnira u sportskoj dvorani uz prisustvo predstavnika Općine Tešanj, Sportskog saveza općine Tešanj i Javne ustanove “Sportsko-rekreacioni centar” Tešanj.
  9. Organizator ima pravo na promjenu ovih propozicija uz zavisnosti od broja učesnika.
  10. Za sve učesnike turnira obezbjeđen je zajednički ručak i osvježenje u restoranu „MARŠAL“ koji se nalazi u Jelahu, gdje će biti upriličeno prigodno druženje uz muziku uživo.
  11. Za sve dodatne informacije vezane za turnir i učešće na turniru moţete se obratiti putem elektronske pošte i putem telefona: – sportskisaveztesanj@hotmail.com i 061-250-234.
  12. Sponzori turnira: Generalni sponzor Općina Tešanj, AS Group, Voda koja osvaja – Oaza, Servis biro opreme Eurocopy Jelah, Eurocommerce Kalošević, Mesna industrija MADI Tešanj.

S poštovanjem i sportski pozdrav iz Tešnja.

Predsjednik Organizacionog odbora: Sejdić Besim

Loading