Tešnjaci na 10. Sarajevskom polumaratonu.

U nedjelju, 18.09.2016.godine, u Sarajevu će se održati jubilarni 10. po redu, “Sarajevo polumaraton”,  na kojem se očekuje učešće rekordnog broja takmičara i takmičarki iz više od 30 zemalja. Pokrenut kao simbolična utrka kojom se tada želio obilježiti Međunarodni dan bez automobila, sarajevski polumaraton danas je postao značajan termin u kalendarima trkača iz cijelog svijeta.

Ove godine i Tešnjaci imaju svoje predstavnike, u kategoriji “G-drive” štafetni polumaraton dužine 21,1 km učestvuje i tročlana ekipa rekreativaca, inače pripadnika Policijske uprave Tešanj (Turalić, Srkalović, Rabihić), koji su se za ovaj polumaraton intenzivno pripremali proteklih sedmica. Inače, ovaj “G-Drive” štafetni polumaraton je nova utrka na “Sarajevo polumaratonu”, koja starta od ove godine, kao i dječija utrka “Kid's Run”, što će zasigurno ovoj pozitivnoj priči pružiti dodatnu dimenziju.

Pod sloganom “Half marathon, full experience“ ove godine trčaće rekordan broj učesnika a uz one najspremnije koji će trčati polumaraton dužine 21 kilometar, individualno ili štafetno, više od 1000 rekreativaca će učestvovati na relaks utrci “Novo Nordisk Fun Run“ dužine 4 kilometra. Pored već spomenute utrke za djecu “Nesquik Kid’s Run“,  trčaće se i utrka “Run with me“koja će osobama sa invaliditetom pružiti mogućnost da uživaju u sportskim aktivnostima.

Puno sreće našim predstavnicima na “10. Sarajevo polumaraton”, sa željom da već dogodine imamo još i više učesnika i ekipa koje će biti dio ove pozitivne sportske priče.

Loading