Nogometna reprezentacija BiH večeras protiv Kipra.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je sinoć posljednji trening pred današnju utakmicu 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
Protivnik naše selekcije u 3. kolu je Kipar, koji je u prva dva kola poražen od Belgije i Grčke. Izabranici Mehmeda Baždarevića kao i pred utakmicu protiv Estonije posljednji trening uoči utakmice odradili su u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.  Svi reprezentativci osim Danijela Milićevića, koji je otpao za ovu utakmicu su trenirali, atmosfera je na visokom nivou, te su naši reprezentativci uvjereni da će sutrašnjom pobjedom protiv Kipra zaboraviti težak poraz od Belgije.
Selektor Kipra izjavio je da njegova ekipa mora dati maksimum, ako žele do pozitivnog rezultata. Podsjetimo, protivnik naše reprezentacije u prva dva kola kvalifikacija zabilježio je dva poraza od Belgije (3:0) i Grčke (2:0), tako da se nadaju da mogu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine do prvog pozitivnog rezultata u ovim kvalifikacijama. Kipar je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, senzacionalno pobijedio Bosnu i Hercegovinu rezultatom 2:1, na Bilinom polju te nam time uskratio direktan put na Euro u Francuskoj. Kiprani se opet nadaju čudu, mada znaju da ih izabranici Mehmeda Baždarevića neće podcijeniti kao prošli put, te da su temeljito analizirali njihovu igru protiv Belgije i Grčke.
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko vjeruje kako u meču s Kiprom neće biti opuštanja. Poraz od Belgije boli, ali misli su sada samo na Kipru. “Podbacili smo svi u Belgiji i ne možemo nimalo biti zadovoljni. Prevelik je to poraz, ali sami smo krivi. Ono što smo napravili na terenu nije bilo dovoljno. Sada se okrećemo drugom dijelu kvalifikacija. Kipar nas je koštao u prošlim kvalifikacijama i siguran sam da ih ovaj put nećemo podcijeniti”, istakao je Džeko.
Nakon debakla i teškog poraza u Belgiji, samopouzdanje je malo poljuljano, ali selektor Mehmed Baždarević vjeruje kako je njegov tim spreman za osvajanje tri boda. “Mi smo analizirali ovaj težak poraz. Razgovarali smo, rekli ono što treba da kažemo, posebno o onom što nas čeka na ovoj utakmici. Tri boda su nam izuzetno važna. Mislim da ne treba ponavljati koliko je važno da pobijedimo, a ako nismo u stanju da to uradimo, onda nemamo šta tražiti. Ja sam uvjeren da će moji momci ispraviti ono što se desilo u Belgiji”, istakao je selektor.
Da podsjetimo, meč protiv Kipra igra se danas (ponedjeljak, 10.10.2016. godine), na stadionu “Bilino polje” u Zenici, sa početkom u 20:45 sati, uz direktan TV prijenos na BHT.
Izvor: sportsport.ba

Loading