Poraz naših nogometašica u osmini finala KUP-a.

Jučer (srijeda, 02.11.2016.godine)u Petrovu je odigrana utakmica osmine finala nogometnog KUP takmičenja BiH za žene.

Naša ženska selekcija FK “Borac” iz Jelaha je, uprkos velikim problemima sa igračkim kadrom, ispoštovala svoju obavezu prema ovom takmičenju i sa deset igračica otputovala u Petrovo na odigravanje utakmice.

Iako brojčano slabije u odnosu na protivnika, naše djevojke su kvalitetnom igrom već u osmoj minuti pogotkom Nermine Kantić povele sa 0:1, a u 21. minuti Rabija Hadžan povećava prednost na 0:2.

U 38. minuti domaća ekipa iz jedanaesterca smanjuje rezultat na 1:2, a samo pet minuta kasnije dolazi do izjednačenja 2:2. što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme naša ekipa počinje sa devet igračica u polju jer Medina Tuka zbog povrede nije mogla nastaviti utakmicu, pa naše djevojke igraju sa dvije igračice manje na terenu.

Uprkos tome, naše djevojke pružaju dobru igru i uz velike napore i borbu izdržavaju sve do 84. minuta kada sudija daje drugi žuti karton našoj Emini Kantić (zbog napucavanja lopte), čime naša ekipa ostaje sa samo osam igračica na terenu.

Samo minut kasnije Mujketa Andrea postiže svoj drugi gol i donosi pobjedu domaćoj ekipi rezultatom 3:2.

Našim igračicama upućujemo sve čestitke na borbenoj igri i zalaganju koju su pružale tokom prvog dijela sezone te želimo da se dobro odmore tokom zimske pauze i na najbolji način pripreme za proljetni dio prvenstva.

 

Izvor: fkborac.ba

Loading