Mala škola ribolova USR “Blinker” Kalošević.

U nedjelju, 14.08.2016. godine, na jezeru “Mrkotić”, u organizaciji USR “Blinker” Kalošević, počela je sa radom “Mala škola ribolova” , za dječake i djevojčice uzrasta od 7 do 15 godina.

Prvi dan bio je predviđen za upoznavanje sa Programom rada, upis polaznika, dogovor oko termina i tehnike izvođenja škole, izbor veličine majica. Izuzetan odziv polaznika sa teritorije čitave općine Tešanj članovima Udruženja daje izuzetnu motivaciju za dalji rad te pokazuje da ova škola ima svoj značaj u edukaciji najmlađih ribolovaca.

Drugi dan, 15.08.2016.godine (ponedeljak), kreće se sa radom u 18,00 sati, podjela ribolovne opreme, štapovi, udice, plovci i drugo, vezanje udica, montiranje sistema za ribolov, vrste riba, dozvoljene veličine za ulov, lovostaj, mrijest, te početak praktičnog ribolova na stazi.

Drugi dan, 16.08.2016.godine (utorak), na programu je praktični ribolov na ribolovnoj stazi, podešavanje sistema na pecaljkama, pravilno postavljanje mamaca, tehnike zabacivanja, tehnike kontriranja, način pripreme i korištenja primame, pravilno skidanje ribe sa udice, čuvanje riba, i druge korisne stvari.

Nastavak slijedi, škola će se održavati svaki dan sve do 19.08.2016. godine (petak), kada će biti organizovano Takmičenje u ulovu ribe udicom na plovak za polaznike “Male škole ribolova”, sve učesnike očekuje Diploma o završenoj školi ribolova, Ribolovna dozvola za 2016. godinu a pripremljen je i bogat fond nagrada za najuspješnije.

Generalni pokrovitelj je Općinsa Tešanj, Generalni sponzor: OAZA, Partner na projektu: STR “ALAS” Jelah.

Bistro!

6 7

Loading