Skupština NK “TOŠK” Tešanj: Planovi za budućnost.

Skupština NK “TOŠK” Tešanj je zakazana za danas (srijeda, 17.08.2016.godine) u 17:00 sati, u Maloj sali CKO Tešanj. U nastavku donosimo osvrt našeg Senada Durkalića, koji je razgovarao i sa prvim čovjekom NK “TOŠK” Edinom Šaranovićem.

Na današnjoj Skupštini TOŠK-a bi se trebali izabrati članovi uprave i predsjednik te dogovoriti organizacija Prvog kola. TOŠK je domaćin Krivaji. VD predsjednika Edin Šaranović je godišnji potrošio na kontakte sa ljudima koji mogu pomoći TOŠK-u da konačno stane u pravi kolosijek i krene prema 1. ligi. “Nije jednostavno”, kaže Šaranović. “Posla mnogo – vremena malo, ali radimo prioritete”.

Nešto je i uradjeno na infrastrukturi, a do subote će se sanirati i kućice za snimatelja. Pitanje razglasa će dobiti prioritet, u TOŠK-u to žele riješiti kupnjom istog za lične potrebe. Jedan od prioriteta je i pomoćni teren. Pomoć se traži od navijača, sponzora i prijatelja kluba. Na maketi je plan: gradnja ispod glavnog terena, sa instaliranom rasvjetom. Razgovarali smo, u vrijeme finalne utakmice TOŠK-ovog turnira, pa nismo stigli popričati o svim temama. U upravi su zadovoljni pripremnim periodom, ne toliko zbog rezultata koliko odnosom igrača, posebno prinova. Ako se”po jutru dan poznaje” očekivati je kvalitetan nastup u novom prvenstvu. Fokus je plasman u viši rang. Jedan od razloga je i proljetno obilježavanje 90 godina NK TOŠK. Šaranović nam otkriva i neke planove za iduće organizacije turnira, koji će imati glavu i rep. Možda nam ponudi još lijepih vijesti danas na na Skupštini.

Subota i start novog prvenstva su tu. Igrom slučaja u Tešnju je gost NK “Krivaja”, stari sportski prijatelj, trenira je vrsni stručnjak Vahidin Imamović Vaha. Drugo kolo je gostovanje kod “Usore” a u trećem super derbi sa komšijama iz Jelaha. U TOŠK-u ne kriju plan. Minimum 7 bodova iz 3 susreta, iako će sve učiniti da ostvare maximum.

Na kraju recimo da su u klubu zadovoljni startom svojih mladih selekcija u kvalitetnom rangu, te činjenicom da su i veterani TOŠK-a na okupu i daju ton i primjer mladjima kako se voli i živi fudbal.

Senad Durkalić.

5

Loading