TOŠK i Čelik za dobra stara vremena.

Jučer (srijeda, 24.08.2016.godine) je na stadionu “Luke” u Tešnju, sa početkom u 18:00 sati, odigran revijalni meč – prijateljski susret zlatnih generacija NK “TOŠK” Tešanj i NK Čelik Zenica.

Za NK “TOŠK” su nastupili igrači iz sezone 1999/2000. godine, ekipa koja je ostvarila ulazak u Premijer ligu BiH, dok je za NK “Čelik”  igrala šampionska generacija zeničkog kluba, višestruki prvak BiH.

U nastavku izvještaj sa fotografijama koje je pripremio naš Halid Fejzić:

Tim Tešnjaka činila je ekipa koja je ostvarila najveći uspjeh u historiji vitalnog 89-godišnjaka, a to je plasman u najelitniji fudbalski razred u Bosni i Hercegovini. “Crveno-crne” iz Zenice činila je ekipa koja je u periodu druge polovine devedesetih prošlog stoljeća bila višegodišnji šampion u našoj državi. Prije samog susreta uslijedila su priznanja za dugogodišnje radnike TOŠK-a, Hamzaliju Dolamića i Murisa Jabandžića Tigra, a odana je počast za sve preminule fudbalere i trenere TOŠK-a kao i za legendu tešanjskog novinarstva Fahrudina Hrvića, koji je jučer iznenada preminuo.

Za Zeničane su nastupili: Ismar Poljskić, Miralem Nalić, Rifko Bradarić, Damir Bradarić, Elvedin Beganović, Ekrem Bradarić, Benjamin Terzić, Nermin Šabić, Sabahudin Bujak, Senad Brkić, Semir Kobić, Izudin Hadžiahmetović, Muhamed Babić, Mirko Anić i Husein Šišić uz stručni štab na čelu sa Nerminom Hadžiahmetovićem i Besimom Bajrambašićem.

Za “Plave sa Luka” igrali su: Vehid Delić, Mirsad Hodžić, Almir Bukvić, Edhem Hasanbašić, Hajrudin Deljkić, Miralem Pašić, Admir Bukvić, Ismet Hadžiahmetović, Admir Omerčić, Abdulah Osmić, Nermin Ibraković, Hamza Braković, Hamdo Kahvić, Smail Saračević, Ernad Braković, Emir Drobić, Mirzet Bajrić, Vahid Mujagić, Osman Huseljić, Fikret Aličić, Hasan Rakman, Suad Kondžić, Vahid Mujkić, Husein Kruško, Daglas Numanović i Anis Demirović. Sa klupe su ih vodili Mustafa Jabandžić i dr. Emir Čabrić.

Inicijator ove ideje je bio TOŠK-ova legenda Muris Jabandžić Tigar, koji je izjavio za medije: “Prezadovoljan sam da smo svi zajedno za samo nekoliko dana pripreme napravili ovaj meč između bisera bh. fudbala. Hvala svima koji su podržali ovu akciju od Atomaca, Uprave kluba, legendarnih fudbalera naših i Zeničana. Ma svi su naši!”

Iako je rezultat bio u drugom planu, TOŠK je trijumfovao sa 5:2. Dvostruki strijelci za “Plave” bili su Ismet Hadžiahmetović i Edhem Hasanbašić dok je jedan pogodak djelo Anisa Demirovića. Za Čelik su golove postigli Senad Brkić i sa kreča Elvedin Beganović.

Poslije susreta uslijedilo je druženje svih aktera u tešanjskom “Club Face”.

U nastavku nekoliko fotografija sa ovog susreta:

2 3 4 5 6 7 8 9 10 12

Tekst i foto: Halid Fejzić

Loading