Formirana Omladinska rukometna liga “SJEVER”.

Na inicijativu klubova iz Rukometnih saveza Zeničko – dobojskog i Tuzlanskog kantona a prema preporukama i uputama iz Rukometnog saveza BiH,  jučer je u Gračanici održan sastanak u vezi formiranja zajedničke omladinske lige.

Na sastanku je dogovorena i formirana zajednička liga, koja će se ubuduće zvati “Omladinska rukometna liga SJEVER”, u kojoj će nastupati 12 klubova u 5 omladinskih uzrasnih kategorija.

Ekipe učesnici lige su: RK “Maglaj” Maglaj, RK “Žepče” Žepče, RK “Čelik” Zenica, RK “Čelik-Junior” Zenica, RK “Bosna TS” Tešanj, RK “Krivaja” Zavidovići, RK “Rudar” Banovići, RK “Gračanica”  Gračanica, ORK “Omladinac” Lukavac, RK “Konjuh” Živinice, RK “Sloboda” Tuzla i RK “Speed” Gradačac.

Takmičenje počinje 01/02.10.2016. godine, a u narednih nekoliko dana očekujemo i raspored svih utakmica.

Omladinska rukometna liga Sjever bi, po broju klubova i kvaliteti istih, trebala  biti jedna od najboljih liga za mlade u BiH, ako ne i najkvalitetnija, imajući u vidu dosadašnje rezultate klubova učesnika.

Svim klubovima učesnicima a naročito našem RK “Bosna TS” iz Tešnja želimo puno sreće i dobrih rezultata u predstojećem takmičenju.

Loading