Sjajna igra reprezentacije BiH i pet pogodaka u mreži Estonije.

Nogometna Reprezentacija Bosne i Hercegovine je i više nego uspješno započela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Naš nacionalni tim je lagano i rutinski savladao reprezentaciju Estonije na Bilinom Polju rezultatom 5:0, a sve je bilo riješeno već na samom startu.

4

 U šestoj minuti Emir Spahić glavom donosi prednost našoj ekipi nakon ubačaja Miralema Pjanića iz slobodnog udarca.Samo petnaest minuta kasnije, Edin Džeko je izborio jedanaesterac koji je i rutinski izveo za udvostručenje vodstva. To je bio rezultat prvog poluvremena, a u nastavku smo postigli još tri pogotka.
3

U 71. minuti jedan od najljepših trenutaka utakmice. Magična akcija iz kornera Miralema Pjanića i Harisa Medunjanina rezultirala je spektakularnim pogotkom kakav se rijetko viđa.

U 83. minuti debitant Danijel Miličević je asistirao za Vedada Ibiševića koji se upisao u listu strijelaca, dok je u sudijskoj nadoknadi Emir Spahić postigao i drugi pogodak, nakon nove asistencije Pjanića.

Selektor Mehmed Baždarević odlično je postavio igru i to se vidjelo u konačnici. “Pribojavao sam se utakmice, ali mislim da je ozbiljan pristup svih igrača olakšao posao. Počeli smo u dobrom ritmu, dali im do znanja da nemaju šta tražiti ovdje. Prezadovoljni smo, sve čestitke mojim igračima i svima koji su bili večeras uz nas” rekao je, između ostalog,  naš selektor.

2

Selektor gostiju Magnus Pehrsson je istakao da je naša selekcija bila znatno bolja reprezentacija i da su to svi mogli vidjeti.

 

Sve čestitke našim reprezentativcima te puno sreće u nastavku kvalifikacija, naročito u sljedećem susretu, za mjesec dana, protiv reprezentacije Belgije.

 

Izvor: Sport.ba.

Loading