Naše nogometašice remizirale na “Šibovima”.

Jučer (srijeda, 26.10.2016.godine) je na stadionu “Šibovi” u Jelahu odigrana utakmica 8. kola Druge ženske lige F BiH, između ženske selekcije FK “Borac” Jelah i ekipe ŽFK “Zvijezda” iz Gradačca, rezultat je na kraju glasio 0:0.

Utakmica je počela odličnom igrom i dominacijom naše ekipe, sa tri stopostotne prilike ali bez prave realizacije naših djevojaka. Golmanica gostujuće ekipe Edelisa Ćosić bila je glavni razlog što nismo vidjeli ni jedan gol u mreži, unatoč zaista dobroj igri naših djevojaka.

Drugo poluvrijeme donijelo je nervozniju igru naše ekipe što se odrazilo na kvalitet a i gošće su osjetile da bi mogle doći do povoljnijeg rezultata pa u nekoliko navrata opasno prijete našem golu, ali naša golmanica Fata Lihić ipak bez puno problema zaustavlja sve napade.

Do kraja utakmice još nekoliko poluprilika na obje strane ali promjene rezultata nije bilo.

Bila je ovo i poslednja ligaška utakmica u 2016. godini, naše djevojke su polusezonu završile na solidnom trećem mjestu sa dva boda manje od drugoplasirane “Posavine”, i osam bodova manje od prvoplasirane ekipe “Libero” iz Goražda.

Našu ekipu u ovoj godini očekuje još KUP takmičenje, a prvu KUP uatkmicu igraju kod ekipe “Sloga Kakmuž” iz Petrova.

Našim djevojkama čestitamo na trudu i zalaganju koje su pokazali u ovom dijelu sezone, te se nadamo da će drugi dio sezone donijeti još bolje rezultate.

 

Izvor: fkborac.ba

Loading